Dogovor postignut, rastu plaće u Dječjem vrtiću Križevci

Štrajka u Gradskom vrtiću Križevci ipak neće biti nakon što je postignut dogovor između pregovarača i osnivača odnosno Grada Križevaca. Osnivač je pristao na zahtjeve djelatnika Vrtića tako da već od lipnja svi djelatnici križevačkog Vrtića mogu očekivati veće plaće. I to bitno veće, jer dosadašnja osnovna neto plaća za odgajateljicu s višom stručnom spremom iznosila je oko 860 eura, a ubuduće će ona biti oko 1300 eura neto.

„Zadovoljni smo dogovorom i sretni što je Grad pristao na naše zahtjeve. Dogovoreno je da se neće dirati dosadašnji Kolektivni ugovor, a štrajk je ovime izbjegnut. Da se nismo dogovorili, štrajk bi počeo od ponedjeljka 3. lipnja 2024.“, rekao je predsjednik pregovaračkog odbora Republičkog sindikata radnika Ivan Majdak.

U pregovaračkom timu bila je i odgajateljica s 24 godine iskustva rada u Vrtiću gđa. Dragica Kemenović. „Dosta nam je podcjenjivanja i omalovažavanja našeg poziva i posla. Sretni smo zbog postignutog dogovora i što na kraju nismo morali u štrajk kako bismo se izborili za ono što nam po zakonu pripada. Nitko od nas nije bio oduševljen idejom štrajka, ali da nismo zaprijetili štrajkom, pitanje je da li bi bilo dogovora“, kazala je Kemenović.

Više informacija:

https://www.krizevci.info/2024/05/31/dogovor-postignut-odgojiteljice-odustaju-od-strajka/

https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/grad-krizevci-pristao-na-zahtjeve-sindikata-cime-je-sprijecen-strajk-u-vrticu-11581983

https://net.hr/danas/rtl-danas/odgajateljice-iz-krizevaca-odanule-ide-povisica-nije-puno-1300-1400-eura-ali-je-bolje-44b48c72-1f75-11ef-992d-1a7dac490005#google_vignette

https://www.index.hr/vijesti/clanak/djelatnici-vrtica-u-krizevcima-odustali-od-strajka-grad-pristao-na-njihove-zahtjeve/2569621.aspx

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)