Izbori za Radničko vijeće i Povjerenike radnika za zaštitu na radu Ericsson Nikola Tesla Servisi

U utorak 7.3.2023.godine i srijedu 8.3.2023. godine  elektroničkim putem održavaju se po IZBORI za članove Radničkog vijeća (RV) i Povjerenike radnika za zaštitu na radu (PZNR) u Ericsson Nikola Tesla Servisi, za mandatno razdoblje 2023.-2027. godine.

Demokratsko pravo radnika je da izaberu svoje predstavnike, koji će nas predstavljati prema poslodavcu o svim pitanjima važnim za radni i materijalni položaj radnika, te zajedno s poslodavcem utjecati na poboljšanje sigurnosti i zaštite zdravlja na radnom mjestu

Za izbore je kandidirana samo jedna lista za RV i jedna lista za PZNR, čiji su predlagatelji Hrvatski sindikat telekomunikacija (HST) i Republički sindikat radnika (RSR). Iako je kandidirana samo po jedna lista potrebno je provesti glasovanje, jer su izbori valjani ako je glasovalo minimalno 30% radnika s pravom glasa. 

Nositelj liste izbora :
– za Radničko vijeće je Danijel Gelenčir
– za Povjerenike radnika za zaštitu na radu je Stjepan Golub

Radnici će na dan izbora dobiti na e-mail dva linka koji vode na elektronski glasački listić na kojem su navedeni samo nositelji liste.

“Klikom” na odabir imena nositelja liste za radničko vijeće bit će izabrano 7 članova i 7 zamjenika, članova radničkog vijeća, a “klikom” na odabir nositelja liste povjerenika radnika za zaštitu na radu bit će izabrano 7 povjerenika i 7 zamjenika Povjerenika radnika za zaštitu na radu.

VRIJEME JE IZAZOVA!

Dva sindikata HST i RSR  koji djeluju u Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o.
zajedničkim snagama predstavljati će sve radnike u narednom četverogodišnjem razdoblju 2023. – 2027.

Lista kandidata za članove Radničkog vijeća

Lista kandidata za Povjerenike zaštite na radu

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)