Zajedno za veće plaće – prosvjed u Osijeku, 25.6. Trg Slobode

Hrvatski sindikat telekomunikacija i Republički sindikat radnika održali su prosvjedni skup „Zajedno za veće plaće“. Ovo je prvi prosvjed potpore radnicima Hrvatskog telekoma d.d. (HT) čiji Kolektivni ugovor istječe 30. lipnja ove godine, a Uprava Hrvatskog Telekoma nije spremna prihvatiti uvjete Sindikata i još nema dogovora o novom Kolektivnom ugovoru.

Prosvjedom u Osijeku radnici Hrvatskog Telekoma su poručili: vrijeme je da Upravi kažemo DOSTA!

Vesna Mamić, predsjednica HST-a kaže da Uprava HT-a radnicima u vrijeme galopirajuće inflacije “nudi mrvice, oko 100 eura za iduće 2 i pol godine”.  “Najprofitabilnija kompanija u Hrvatskoj koja ima maržu profita od 43 posto i zarađuje do 3 milijarde kuna godišnje, može bolje”.

Također, Sindikati traže podizanje minimalnih plaća u Hrvatskom Telekomu. “Tražimo da minimalna početa plaća poslova srednje stručne spreme bude 5.000,00 kuna neto, a u 5. platnom razredu, da visokoobrazovani radnici imaju početnu plaću od 7.000,00 kuna neto” rekla je predsjednica HST-a Vesna Mamić.

Sindikatima je potpuno neprihvatljiv zahtjev Uprave HT-a koja traži rad šest dana u tjednu i poručuju da neće biti robovi, jer tako se ne radi ni u tvrtci majci, Deutsche Telekomu.

Ivan Majdak predsjednik Republičkog sindikata radnika istaknuo je da “zbog vlastite pohlepe poslodavci tjeraju radnike na ulice da se moraju boriti kako bi sa svojim obiteljima mogli normalno živjeti.”

Okupljenima se obratio i sindikalni povjerenik Viktor Vanek kojega su prosvjednici podržali glasnim pljeskom i zvižducima. Vrijeme je da Upravi kažemo „Dosta!“ – zaključili su.

Više informacija na poveznicama:

http://nacionalniportal.hr/osijek-prosvjedni-skup-hrvatskog-sindikata-telekomunikacija-i-republickog-sindikata-radnika-zajedno-za-vece-place/

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)