Dodatak kolektivnim ugovorima – Vlada je dala novu ponudu sindikatima

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava nastavljeni su pregovori između pregovaračkog odbora Vlade RH i predstavnika sindikata o sklapanju dodataka kolektivnim i temeljnim kolektivnim ugovorima s predstavnicima javnih i državnih službi.

Vlada je ponudila da ne raste osnovica u lipnju i listopadu 2 + 2, nego u siječnju 2021. godine.

Ponudili su da se o božićnici raspravlja najesen, a da zasad ostane ista, 1.500,00 kn. Prema ponudi Vlade, regresi bi ostali, možda kroz Cro karticu. Jubilarne nagrade također bi ostale.

Rečeno je na pregovorima da se dogovoreno povećanje plaća suspendira do 01.01.2021. godine, a što se tiče božićnica, pratit će situaciju te o tome raspravljati najesen.

Jubilarne nagrade bi ostale nepromijenjene i na taj način ne bi bilo diskriminacije između onih kojima je isplaćena i kojima još nije.

Očekuje se da predstavnici sindikata razgovaraju sa svojim članovima i za sljedeći tjedan je dogovoren idući sastanak između Vlade RH i predstavnika sindikata.

Pregovori će se održati na tri sastanka, i to: s predstavnicima sindikata javnih službi, s predstavnicima sindikata znanosti i visokog obrazovanja, učitelja i zaposlenih u srednjim školama te s predstavnicima državnih službi.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)