Potpisan novi Kolektivni ugovor za radnike Ericsson Nikola Tesla Servisa d.o.o.

Izvor: ENT

Predsjednik Republičkog sindikata radnika Ivan Majdak, predsjednica Hrvatskog sindikata telekomunikacija gospođa Vesna Mamić i Ivica Ledenko, glavni povjerenik podružnicei Predsjednik pregovaračkog tima sindikata s jedne strane i Dario Runje, direktor Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o. s druge strane, potpisali su 01.09.2020. Kolektivni ugovor za radnike Ericsson Nikola Tesla Servisa d.o.o. za razdoblje do 31.12.2023. godine.

Novim Kolektivnim ugovorom zadržana su sva dosadašnja materijalna prava radnika, a pregovori su prošli u konstruktivnoj raspravi između predstavnika Poslodavca i Sindikata. Raspravljalo se o stvarima bitnima za prava radnika, te ono što je najbitnije u trenutnoj situaciji uzrokovanoj epidemijom Covid-19, u novom Kolektivnom ugovoru nije došlo do smanjivanja niti jednog prava radnika.

Izvor: ENTS

Predsjednica Uprave Ericsson Nikola Tesla d.d. Gordana Kovačević prilikom potpisivanja Kolektivnog ugovora naglasila je da su joj na prvom mjestu radnici, te njihova radna i materijalna sigurnost.

Ivan Majdak, predsjednik RSR, izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorima, zadržavanjem svih materijalnih prava radnika, te spremnošću Poslodavca da sasluša i uvaži mišljenje sindikata kao predstavnika radnika. Vesna Mamić predsjednica HST-a također nije krila zadovoljstvo pregovorima i visokom dozom razumijevanja koju je u pregovorima iskazao Poslodavac.

Izvor: ENTS

Dogovoren je kontinuirani dijalog između socijalnih partnera, kako bi se svakodnevno poboljšavali radni i materijalni položaj radnika. Već sredinom listopada pokrenuti će se dijalog u vezi potpisivanja Sporazuma između Poslodavca i Sindikata kojim će se utvrditi masa za povećanje plaća, visina bonusa, regresa i dara u naravi.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)