Sve lakše do vize za digitalne nomade

Zbog pandemije koronavirusa, mnoge tvrtke odlučile su poslati većinu svoje radne snage na rad od kuće kako bi se pridržavale vladinih propisa kojima je cilj ublažiti širenje virusa.

Većina ih se lako prilagodila novim zahtjevima rada na daljinu tako što su uredili svoje domove za svoj posao. Neki su, međutim, pakirajući svoja prijenosna računala, telefone i svoj posao krenuli na put kao digitalni nomadi. 

Digitalni nomadi su u osnovi zaposlenici, slobodnjaci, profesionalci ili čak poduzetnici koji su se prilagodili načinu života koji je neovisan o lokaciji i tehnologiji. Kako se njihove primarne potrebe za produktivnošću uglavnom sastoje samo od prijenosnih računala i pouzdane internetske veze, digitalni nomadi praktički mogu raditi s bilo kojeg mjesta u svijetu sve dok su predani i povezani. 

Za ljude koji žele izbjeći neizbježno izgaranje na poslu od kuće, odlazak na posao je jedan od načina da to učine. Mnoge su države odlučile olakšati nomadima njihova putovanja za udaljeni rad od kuće te su uvele posebne vize za digitalne nomade. Tim državama pridružila se i Hrvatska. Više informacija o tome kako do vize potražite ovdje.  

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)