Tužan dan za radnike: Coca-Cola najavila zatvaranje tvornice

Coca-Cola planira otpustiti 410 radnika u Njemačkoj, objavila je njemačka podružnica američkog prehrambenog diva. Kompanija planira do kraja godine zatvoriti tvornicu u Hammu, u saveznoj zemlji Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, u kojoj su trenutno zaposlena 82 radnika.

Polovina radnih mjesta u pogonu bit će zatvorena, a ostali radnici, poput prodajnih savjetnika, ostat će u regiji, ali će biti raspoređeni na druge lokacije. Otpušteni će biti većinom radnici koji pune automate i servisiraju ih, a trenutno rade u cijeloj Njemačkoj i organizacijski su raspoređeni na određene lokacije.

Coca-Cola je do sada u Njemačkoj punila automate i servisirala ih, a u budućnosti te će poslove prepustiti podizvođačima.

Iz kompanije su poručili da će radnike nastojati otpustiti “uz što prihvatljivije socijalne uvjete, na temelju novog kolektivnog ugovora”.

Sindikat zaposlenih u sektoru hrane, pića i cateringa (NGG) razočaran je odlukom tvrtke. “Ovo je tužan dan u teškim vremenima za radnike Coca-Cole”, rekao je sindikalist Freddy Adjan. “Zajedno s radničkim vijećima radit ćemo na predstavljanju alternativnih prijedloga i osmišljavanju socijalno prihvatljivih rješenja kako bi se ublažile posljedice tih drastičnih planova”, dodao je Adjan.

Izvor: https://www.poslovni.hr/strane/tuzan-dan-za-radnike-coca-cola-ce-otpustiti-410-ljudi-4332102?utm_source=VecernjiFacebook&utm_medium=post&utm_campaign=InternaRazmjena&fbclid=IwAR1RGGIn9tWmefRHVtnPFmuxyNEt4ksyZIQa_TIfAKr985U9mOA686ST6jU

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)