U HT servisima potpisani sporazumi o materijalnim pravima radnika

Poslodavac i Sindikati ( Republički sindikat radnika RSR i Hrvatski sindikat telekomunikacija HST) su dana 27. svibnja 2024. godine potpisali dva sporazuma: Sporazum o politici isplata prigodnih nagrada i Sporazum o stimulativnoj otpremnini u HT servisima.

Sporazum o politici isplata prigodnih nagrada 

Sporazumom o politici isplata prigodnih nagrada dogovoreno je da će se zaposlenicima isplatiti regres i božićnica u 2024. godini i to:

  • Regres za 2024. godinu se utvrđuje u visini 400 EUR, a isplatit će se u lipnju
  • Božićnica za 2024. godinu isplatit će se u visini 130 EUR kao poklon bon u prosincu

Sporazum o stimulativnoj otpremnini

Dogovorena je stimulativna otpremnina za zaposlenike koji se odluče do kraja 2024. godine prekinuti radni odnos. Ova stimulativna otpremnina se prvenstveno odnosi na zaposlenike koji teže ostvaruju očekivane ciljeve i na one koji razmišljaju o odlasku u prijevremenu mirovinu, a mogućnost odlaska se dogovara izravno s nadređenom osobom.

Model otpremnine sastoji se od fiksnog dijela koji iznosi 896 EUR po godini neprekinutog staža kod poslodavca i posebnog dodatka koji se kreće do 7 radnikovih prosječnih plaća, te dodatno 3 prosječne plaće za zaštićene kategorije radnika (invalidi, radnici stariji od 60 godina i žene koje su stekle uvjete za prijevremenu mirovinu) ili se nalaze u težoj zdravstvenoj ili materijalnoj situaciji. Onim radnicima kojima nedostaje maksimalno dvije godine do prijevremene ili pune starosne mirovine isplaćivati će se iznos od 200 EUR bruto mjesečno za uplatu nedostajućeg staža na HZZ, kojom će se osigurati neprekinuti staž do stjecanja uvjeta za prijevremenu ili punu starosnu mirovinu.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)