20. svibnja 2020.

UN-ovi stručnjaci za ljudska prava: Svaki radnik je ključan i mora biti zaštićen od COVID-19, pod svaku cijenu

Ženeva, 18. svibnja 2020. –  Države su počele s popuštanjem nedavno uvedenih restrikcija zbog pandemije koronavirusa, a skupina UN-ovih stručnjaka za ljudska prava poziva vlade i poslodavce da osiguraju zaštitu svih radnika od izloženosti COVID-19, navodi se u priopćenju Ureda UN-ova povjerenika za ljudska prava.  „Ne možemo žrtvovati niti jednoga radnika. Svaki radnik je ključan, …

UN-ovi stručnjaci za ljudska prava: Svaki radnik je ključan i mora biti zaštićen od COVID-19, pod svaku cijenu Read More »

COVID-19: Vijeće postiglo politički dogovor o privremenoj potpori radi smanjenja rizika od nezaposlenosti u izvanrednoj situaciji (SURE)

Vijeće EU-a > Priopćenje za medije U okviru paketa hitne potpore za rješavanje gospodarskog učinka krize uzrokovane bolešću COVID-19 EU uspostavlja privremeni instrument kako bi se radnicima pomoglo da zadrže posao tijekom krize. Veleposlanici i veleposlanice pri EU-u postigli su politički dogovor o instrumentu SURE, privremenom programu kojim se državama članicama može pružiti do 100 …

COVID-19: Vijeće postiglo politički dogovor o privremenoj potpori radi smanjenja rizika od nezaposlenosti u izvanrednoj situaciji (SURE) Read More »